DinePasienter.no

Delta på de viktige møtestedene

I løpet av året arrangeres flere ulike samlinger for dere som arbeider i den norske helsesektoren. Prioriterer du å delta på slike samlinger? Vi forteller deg hvorfor det kan være lurt å gjøre nettopp det.

De aller fleste samlinger har et høyt fokus på faglig innhold og kompetanseheving. Deltar du på messer og konferanser i løpet av året, fornyer du klinikken din – og deg selv. Helsesektoren er i rivende utvikling på mange områder, og det gjelder å følge med og lære av hverandre.

Vi har listet opp seks fordeler med å prioritere en eller to konferanser i året:

1. Du møter mennesker som arbeider med det samme som deg

Ofte kan du være alene om kompetansen du har, på din arbeidsplass. Drar du på kurs som er i tråd med dine evner og kunnskaper, er sjansen stor for at du møter noen med samme kompetanse som deg, som forstår hvilke arbeidsoppgaver du har, og som kan sparre med deg på en helt annen måte enn kollegaene dine uten den samme bakgrunnen eller erfaringen.

2. Du møter samarbeidspartnere

Selv om du kommuniserer med dine samarbeidspartnere over telefon eller epost hver dag, er det noe eget å treffes ansikt til ansikt. I pausene får du tid til å styrke relasjonene dine og lære mer om hvordan samarbeidspartnerne dine arbeider.

3. Du får muligheten til å bygge nettverk

Grip også muligheten til å lage nye relasjoner. De du møter er trolig også på jakt etter å knytte kontakter, og dermed er dere allerede godt i gang med å bygge nettverk som dere kan nytte godt av i fremtiden.

4. Du møter mennesker med mer eller annen type kompetanse enn deg

I slike forum der de fleste er interessert i å møte nye mennesker, kommer praten lett i gang og man skjønner fort hva samtalepartneren er god på og liker å formidle og lære videre. Kanskje treffer du noen som forteller deg noe nytt om dine egne fagfelt, eller kanskje du møter noen som forteller deg om helt andre fagfelt enn du har kjennskap til. Etter samtalen er du blitt en erfaring rikere.

5. Du oppdaterer og frisker opp kunnskapene dine

Mingling i pausene er i utgangspunktet bare en bonus på konferanser. Det er foredragene som skal friske opp og utvikle tankesettet til deg og dine kollegaer. Prioriterer du ikke å utvikle kunnskapene dine, vil du ikke kunne henge med i det lange løp.

I dag kan du velge mange forskjellige måter å tilegne deg kunnskap på – rett fra sofaen hjemme, eller mens du jobber. Podkaster, webinar og annet er ypperlige verktøy å bruke for å øke kompetansenivået.

Men likevel, kommer du inn i et nytt miljø – som en konferansesal med ukjente mennesker ofte er, er det lettere for deg å åpne sinnet og ta til deg ny informasjon som du senere kan nytte i det daglige arbeidet.

6. Du får et overblikk over nye og relevante tjenester, og får mulighet til å møte dem ansikt til ansikt

Leverandører griper gjerne muligheten til å vise fram sine produkter og tjenester for beslutningstagere og interessenter på slike møteplasser. Det er en ypperlig mulighet for deg til å se hva som rører seg av nye og godt etablerte tjenester i din bransje. Har du en utfordring du ikke klarer å løse selv, eller som tar for mye av tiden din? Messer og arrangement er en arena det er lov å være nysgjerrig på, og lete etter de løsningene du kjenner kan hjelpe deg og klinikken din mye i fremtiden.

LES OGSÅ: Når får vi vårt første selvbetjente sykehus?

Følg med på disse konferansene

Konferanser og messer koster penger, du må bruke arbeidstid utenfor klinikken og dine arbeidsoppgaver må vente mens du er på kurs.

Likevel, å delta på slike samlinger hvor du også treffer andre i bransjen, kan gi deg både kunnskap, ideer og perspektiver som du trenger, og som du kanskje går glipp av når du bare har fokus på drift og rutiner på klinikken.

Hvilke konferanser som passer for deg, kommer helt an på yrket ditt og bransjen du er i. Nedenfor finner du en liste over samlinger i Norge, som kan være relevant for deg:

I tillegg arrangerer foreninger og forum flere samlinger i året for de ulike profesjonene:


Gratis e-bok: Selvbetjening og automatisering i helsevirksomheter

Om oss

DinePasienter.no er en blogg fra Melin Group, som består av selskapene Melin Medical, Melin Collectors og CrediCare. Her vil du finne artikler med tips og råd som er nyttig for deg som er involvert i drift av en helsevirksomhet. Blant temaene vi dekker er effektivitet, kundeservice, betaling, økonomi, pasienthåndtering og aktuelle systemer.

Få nye innlegg på e-post

Gratis e-bok: Selvbetjening og automatisering i helsevirksomheter