DinePasienter.no

Dine pasienter er i trygge hender

Er du en av dem som ikke helt vet hvordan dine pasienter blir tatt hånd om når de har utestående faktura for dine tjenester? Vi har spesialisert oss på betalingsoppfølging av pasienter over hele landet. 

Det gjør vi for deg, slik at du kan bruke tiden din på pasientbehandling. Betaler ikke pasientene dine i tide, blir de fulgt opp av våre dyktige kundebehandlere i Melin Collectors og CrediCare.

I 2018 ble CrediCare en del av Melin Group. Sammen med Melin Collectors hjelper våre kundebehandlere dine pasienter på en best mulig måte med betaling av faktura og andre betalingshenvendelser.

LES OGSÅ: Fem vanlige spørsmål om betaling for legetime

For oss er kundesenterne til CrediCare og Melin Collectors hjertet i selskapene. Det er her saker blir løst. Vi ønsker å utøve vårt arbeid på en ansvarlig, effektiv og ærlig måte. God pasientbehandling er viktig for deg. Det er også viktig for oss.

HJELPER DINE PASIENTER

Vi ønsker å trygge dine pasienter, vise skjønn og ta gode etiske avgjørelser i henhold til lover og regler. Våre selskaper har et stort fokus på hvilken rolle vi skal ha i relasjonen mellom pasient og behandler. Dine pasienter blir møtt av kundebehandlere med kompetanse, erfaring og ikke minst forståelse for de ulike situasjonene pasientene befinner seg i.

For våre kundebehandlere handler det like mye om mennesket som om saken. Våre kundebehandlere forklarer mer enn gjerne hvilke rettigheter dine pasienter har om betaling, faktura eller inkassokrav.

KUNDESENTER I FØRDE OG OSLO

Våre kundebehandlere sitter i Førde og Oslo. De svarer på spørsmål fra pasienter over hele landet per telefon, epost, brev og via ulike digitale portaler. Vi streber etter å ha en høy servicegrad og god tilgjengelighet hver dag. Dette oppnår vi ved å hele tiden bruke ressursene våre riktig og fornuftig.

Når pasientene dine henvender seg til oss får de hjelp innen rimelig tid. Vi ringer også opp igjen til dem som ønsker dette, og vi kontakter pasienter slik de ønsker å bli kontaktet. Sender de epost og ber oss ringe dem eller sende svar på SMS, så gjør vi det.

VI LØSER DE FLESTE SAKER

Våre kundebehandlere jobber hele tiden med å være løsningsorienterte og utvikle sin egen kompetanse for å svare best mulig på spørsmål fra dine pasienter når det gjelder betaling for konsultasjon, lover og regler knyttet til klinikk, og innfordring.

Derfor kan vi gi gode svar på det meste. Det er svært få henvendelser vi må videresende til din klinikk. Disse sendes gjerne grunnet spørsmål med utgangspunkt i taushetsbelagte detaljer om diagnostikk eller sensitivt tilleggsmateriell. Alle spørsmål om grunnlag, altså det fakturaen gjelder, skal rettes direkte til deg. Alle spørsmål som gjelder betaling eller inkassokrav skal rettes til våre kundesentre. Vi har ikke mulighet til å lagre personsensitiv informasjon i våre systemer. I de tilfeller pasienten spør om grunnlaget for betalingen, altså hva de faktureres for, viser vi til deg som behandler, eller tar kontakt selv dersom pasienten ønsker dette.

I noen saker kan pasienten fremdeles være uenig om hvordan saken skal løses, da får vi ikke løst saken på egenhånd. Det er her du som behandler må avgjøre om saken skal gå videre til forliksrådet, eller om kravet skal krediteres. Gjelder det småkrav er det mest hensiktsmessig å kreditere disse.

Er innringer tredjepart uten fullmakt til å innhente personsensitive opplysninger om en pasient, ber vi om fullmakt fra pasienten det gjelder. Vi kan også be om at pasienten er tilgjengelig slik at vi er trygge på at alle retningslinjer innenfor personvern følges.

DETTE SPØR PASIENTENE OM

Mange pasienter som ringer inn til oss spør om det samme. De vanligste spørsmålene kommer fra pasienter som har handlet i god tro. Vi ønsker å gi pasientene dine en så god behandling fra vår side som mulig. Her er noen gode tips til hva dere kan informere deres kunder om når det gjelder betaling for tjenestene dere tilbyr. Opplyser dere pasientene deres om hvor mye de skal betale og hva de skal betale når dere er ferdig, er mye gjort.

  • Noen passerer betalingsterminalen i den tro at de ikke skal betale noe fordi de har frikort. Kostnaden gjelder da vanligvis medisinsk materiell som ikke dekkes av frikortet.
  • Noen får tilsendt journal eller annen informasjon og er ikke klar over at de skal betale noe siden de ikke har vært tilstede på selve klinikken.
  • Andre tror de ikke skal betale noe siden beløpet på betalingsterminalen viser null kroner når de har identifisert seg og skal betale for konsultasjonen. Dette skjer når pasienten er for raskt ute med å skulle betale i betalingsterminalen.
  • Det hender også at pasienten betaler bare deler av totalbeløpet fordi den ene betalingen fra for eksempel konsultasjon har kommet frem, mens betalingen fra laboratoriet ikke er sendt til betalingsterminalen.

Klarer ikke pasienter å betale innen forfall, gjør de lurt i å kontakte oss så fort som mulig. Sammen kan vi se på mulighetene for betalingsutsettelse, avdragsordning eller andre avtaler.

SE OGSÅ: Vanlige grunner til at pasienten er uenig i betalingskravet fra legen

VI ER I STADIG UTVIKLING

Tegnet på god kompetanse for oss, er flest mulig løste saker uten at de havner hos dere. Fra vår side er det derfor få saker som havner på deres bord. Vi ønsker å ha fokus på kompetanse. Derfor har våre kundebehandlere og ledere et kontinuerlig fokus på endringer av lover, regler og tariffsatser innenfor helsesektoren og innfordringsregelverket.

For oss er det viktig å gi korrekte opplysninger og gode svar til de som tar kontakt med oss i Melin Collectors og CrediCare. Vi ønsker å holde frem med å være den foretrukne leverandøren i vår bransje, da er det viktig å hele tiden gjøre et godt stykke arbeid slik at dere ha tillit til jobben vi gjør for deg og dine pasienter.

 

Om oss

DinePasienter.no er en blogg fra Melin Group, som består av selskapene Melin Medical, Melin Collectors og CrediCare. Her vil du finne artikler med tips og råd som er nyttig for deg som er involvert i drift av en helsevirksomhet. Blant temaene vi dekker er effektivitet, kundeservice, betaling, økonomi, pasienthåndtering og aktuelle systemer.

Få nye innlegg på e-post

Gratis e-bok: Selvbetjening og automatisering i helsevirksomheter