DinePasienter.no

Møt vår nye digitale kollega på kundesenteret

Forventningene til kundeservice har endret seg betraktelig de siste årene, og forbrukernes krav til tilgjengelighet og responstid er høyere enn noen gang. For å imøtekomme forventningene og sikre en god kundeopplevelse for pasienter har vi utviklet en chatbot på hjemmesiden til Melin Collectors. 

Chatboten, som har fått navnet Lisa, skal hjelpe pasienter som tar kontakt med å raskt besvare deres spørsmål rundt betaling og faktura - døgnet rundt.

Automatisering og selvbetjeningsløsninger er grunnsteinene i selskapene våre. Å legge til rette for at pasienten får gode løsninger ligger derfor helt naturlig for oss. Vi er genuint opptatt av å kunne tilby løsninger som effektiviserer hverdagen til kunder og pasienter.

Fordelene ved å ta i bruk en chatbot er mange; pasienten får svar til alle døgnets tider, man unngår ventetid og flere henvendelser blir håndtert samtidig. Målet vårt er at chatboten skal være med på å ufarliggjøre et tema som kan være vanskelig for mange. For enkelte er personlig økonomi ukomfortabelt å snakke om, og enkelte kan derfor vegre seg for å ta kontakt for å få hjelp med betaling. Ved å gi pasienter mulighet til å velge den kommunikasjonsformen de foretrekker, kan de få svar på spørsmål uten å gå ut av komfortsonen - på et tidspunkt de selv ønsker.

For pasienter som tar direkte kontakt, vil de fortsatt bli møtt av kompetente kundebehandlere med lang erfaring og forståelse for situasjonen. Chatboten gir samtidig kundebehandlerne mulighet til å fokusere mer på å finne gode betalingsløsninger for de som trenger det mest.

LES OGSÅ: Dine pasienter er i trygge hender

Dette kan pasienter spørre chatboten om

Chatboten forbedres og videreutvikles hele tiden basert på samtalene den har. Gjennom jevnlig trening av våre kundebehandlere kan chatboten stadig svare på flere komplekse spørsmål. Nedenfor har vi listet opp noen vanlige spørsmål som chatboten enkelt kan svare på:

- Hva er frikort?

- Jeg har frikort, men har likevel mottatt faktura.

- Hvorfor har jeg fått et fakturagebyr på min faktura?

- Hva skjer dersom jeg ikke betaler kravet innen forfall?

- Jeg har betalt for mye - hva skjer med pengene mine?

- Hvorfor har jeg fått inkassovarsel?

- Hvem kan jeg kontakte for å få betalt det jeg har utestående?

Teknologien som ligger bak chatboten muliggjør at det er kunnskapene og erfaringene fra våre ansatte som er med på å bygge dialogen. Når pasienter gir tilbakemelding av chatten ved å bruke tommel opp/tommel ned-funksjonen eller legge igjen en kommentar, hjelper dette oss til å styrke chatboten ytterligere.

Gratis guide: Pasientbetaling - spørsmål og svar

Om oss

DinePasienter.no er en blogg fra Melin Group, som består av selskapene Melin Medical, Melin Collectors og CrediCare. Her vil du finne artikler med tips og råd som er nyttig for deg som er involvert i drift av en helsevirksomhet. Blant temaene vi dekker er effektivitet, kundeservice, betaling, økonomi, pasienthåndtering og aktuelle systemer.

FÅ NYE INNLEGG PÅ E-POST

Gratis e-bok: Selvbetjening og automatisering i helsevirksomheter